image
 |  5 13 Грудня 2022 | 20:43

В обласному центрі Волині призупинили реконструкцію системи теплопостачання

В обласному центрі Волині частково вдалося реалізували реконструкцію системи централізованого теплопостачання, що реалізується у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Проте деякі контракти довелося призупинити через запроваджений в країні воєнний стан.

Про це стало відомо з бюджетної документації Луцької міськради, - пише ВСН. 

Стосовно модернізації центральних теплових пунктів, то консорціум «Гейзер» на основі власних розрахунків повідомив, що через військові дії та стрімке зростання цін в Україні вартість робіт по модернізації центральних теплових пунктів буде вища, ніж передбачено контрактом.

Тому наразі тривають перемовини з підрядником та Європейським банком реконструкції й розвитку щодо подальшого виконання контракту або ж його розірвання. Наразі фактичне виконання контракту призупинено.

Також Європейський банк через воєнний стан в Україні призупинив тендер на встановлення системи автоматичного збору даних та диспетчерського управління на підприємстві «Луцьктепло».

Наразі звіт перевірки спеціалістами незалежної компанії направили на погодження з Європейським банком.

Але, є й позитивні моменти. У Луцьку змонтовано 73 індивідуальні теплові пункти із додаткових 76. Наразі монтажні та налагоджувальні роботи продовжуються.

Також повністю завершено заміну пальників у 18 водогрійних котлах роботи на котельнях на Володимирській, 100 б та Загородній, 3 а. Продовжуються монтажні роботи на котельні на проспекті Відродження, 15 б. Крім того, провели монтажні роботи по заміні великих насосів на всіх котельнях. Наразі проводять підключення електрообладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камери магазинів у Луцьку зафіксували крадіжки молодих людей (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити