image
 |  0 12 Жовтня 2019 | 19:40

В один КамАЗ не влізе! Фінансова розвідка США знайшла купу грошей, які вивезли з України Бойко та Ко, – ЗМІ

Від 2008 до 2014 року соратники екс-президента Віктора Януковича, що втекли до Росії, виводили за кордон із України гроші, $700 млн із яких виявила Фінансова розвідка США.

Як пише «Бомба.news» із посиланням на матеріали BuzzFeed, США та Великобританія почали допомагати Україні повертати активи Януковича ще 2014 року, Федеральне бюро розслідувань США скерувало до Києва своїх слідчих. Журналісти стверджують, що українські правоохоронці використовували дані зарубіжних колег вибірково, маючи дані щодо багатьох зловживань, давали хід тільки деяким.

Підозрілі операції здійснювало більше ніж десяток чиновників, пише видання, зокрема і народний депутат Юрій Бойко, який за Януковича був главою Міністерства палива й енергетики.
«Українського законодавця Юрія Бойка, колишнього міністра палива та енергетики, було помічено після повідомлень у ЗМІ про те, що він переказав $400 млн державних грошей до Латвії, щоб купити нафтову бурову платформу, вартість якої становить лише $248 млн.

Незважаючи на те, що влада США називала його «предметом публічного розслідування корупції», Бойка ніколи не було визнано винним у скоєні злочину в Україні.

Американські слідчі повідомляли і про підозрілу активність компанії, пов’язаної з близьким до Януковича бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком. Prosperity Developments протягом року провела $550 млн панамським офшором, - зазначає видання.

«Сім’я» Януковича контролювала свої активи і після втечі екс-президента України: компанія Activ Solar, яку контролює зять екс-помічника глави Адміністрації Президента Сергія Клюєва, здійснила протягом місяця 71 підозрілу операцію на загальну суму $11 млн, стверджують автори.
Колишнього міністра екології Микола Злочевського було згадано у звітах Deutsche Bank після того, як його компанії перерахували $24 млн із рахунків на Кіпрі в український PrivatBank у Латвії. У листах, отриманих BuzzFeed News, співробітники правоохоронних органів США повідомили Службі державного фінансового моніторингу України про підозрілі операції на початку листопада 2014 року. Два роки потому латвійські ЗМІ повідомили, що Україна не допомогла провести розслідування щодо відмивання грошей, тому заморожені €50 млн залишилися в Латвії.
Протягом останніх шести місяців режиму Януковича конгломерат під назвою «Управління активами», або МАКО, який контролює син Януковича Олександр, провів $74 млн підозрілими угодами в дочірніх компаніях, розташованих в Україні, Нідерландах та Швейцарії, - пише видання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити