image
 |  2 26 Травня 2020 | 09:18

В одній із ОТГ Волині досі не утворили служби у справах дітей, втрутилась прокуратура

Волинські прокурори у суді наполягають на утворенні в Поромівській об'єднаній територіальній громаді служби у справах дітей.

Як інформують у прокуратурі Волині, Іваничівський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури звернувся до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави до Поромівської сільської ради, аби визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей. 

Прокурори з'ясували, що у 2016 році у Іваничівському районі створено Поромівську об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшло 10 населених пунктів. 

На території ОТГ проживає 1323 дитини, у тому числі діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування. 

Проте Поромівська сільська об’єднана територіальна громада досі не створила службу у справах дітей, чим порушує вимоги чинного законодавства та не виконує належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей. 

Прокуратура втрутилася в ситуацію. 

Позов перебуває на розгляді у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс Венедіктової зобов’язали відкрити справу про державну зраду Медведчука і Ко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити