image
 |  4 7 Квітня 2020 | 12:49

В ПЦУ розповіли про нові правила під час карантину

Богослужіння на Благовіщення і Вербну неділю відбуватимуться з дотриманням вимог посилених карантинних заходів.

Про це розповів митрополит Переяславський і Вишневський Православної церкви України Олександр Драбинко, - передає “Обозреватель”.

Він зазначив, що богослужіння не скасують.

“На Благовіщення ми плануємо провести три Божественних літургій у трьох приділах нашого собору. Це дає можливість в різний час більшій кількості людей взяти участь у Богослужінні і Таїнством Євхаристії приготуватися до Великодня”, – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому подорожчали овочі борщового набору?

Митрополит додав, що на службі будуть присутні лише кілька осіб хору, кілька священників і люди, які вестимуть відеотрансляцію.

“Якщо у когось буде можливість прийти у храм, із храму нікого не виженемо. Може бути вільний потік. Людина прийшла, помолилася, свічку поставила і пішла”, – наголосив він.

Він також нагадав про те, що на нараді Всеукраїнської ради церков за участю Національної поліції правоохоронці роз’яснили, що проведення богослужінь у храмах не заборонене за умови участі в них не більше 10 осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити