image
 |  0 30 Січня 2019 | 15:24

В Росії вкотре назвали війну в Україні громадянською

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія і Україна не знаходяться в стані війни, а події на Донбасі "спровоковані людьми, що перебувають при владі у Києві". 

Про це пише Українська правда. 

Про це він сказав, коментуючи слова президента України Петра Порошенка, який напередодні заявив, що Україні потрібен "холодний мир" з Російською Федерацією, при якому вона визнає суверенітет України і її право на власний шлях, передає російський "Інтерфакс".

За словами Пєскова, "між Україною і Росією немає ніякої війни", а нібито є "громадянська війна в Україні". 

Він поскаржився, що з боку України робляться "дискримінаційні заходи" по відношенню до Росії. 

"Це маються на увазі і дискримінаційні заходи щодо наших компаній, це посягання на власність наших компаній, що є насправді не що інше, як зазіхання на власність іноземних інвесторів", - сказав Пєсков. 

Він додав, що є також "зазіхання" на російські ЗМІ, а також життя і безпеку російських журналістів. 

Прес-секретар Путіна зазначив, що Росія хотіла б, щоб "всіх цих негативних проявів" не було і щоб двосторонні відносини РФ і України були вільні від "таких потворних проявів". 

Нагадаємо: 

У лютому-березні 2014 року Росія анексувала український Крим, у квітні-травні почала збройний конфлікт на сході України. 

У травні 2014 року Порошенка обрали п’ятим президентомУкраїни.

Відтоді частина України залишається окупованою, на Донбасі тривають бойові дії, а президент Росії Володимир Путін не бажає йти на компроміси з Петром Порошенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче просунути своїх спостерігачів на українські вибори

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити