image
 |  4 14 Січня 2021 | 19:31

В Росії заборонили використовувати вакцину Pfizer, яку схвалили країни Євросоюзу

"Росздравнадзор" заявив, що жодна приватна клініка в Росії не може використовувати вакцину Pfizer від COVID-19, яка є визнаною у всьому світі.

Про це повідомляє «24 канал».

Так, раніше член комітету Держдуми з охорони здоров'я Тетяна Соломатіна заявила виданню "Ехо Москви", що в ізраїльській клініці Hadassah в Москві можна зробити щеплення вакциною Pfizer в приватному порядку за гроші.

"Вони працюють зовсім за іншими законами, у них законодавча база відрізняється. По суті, це іноземна клініка, просто вона працює на нашій території ", – сказала Соломатіна.

Однак пізніше на цю заяву відреагували в "Роздравнадзорі" та заявили, що використання вакцини від Pfizer та BioNTech заборонено в Росії. Про це пише агенція Интерфакс.

Ввезення на територію РФ і застосування вакцин для профілактики нової коронавірусної інфекції, які не пройшли державну реєстрацію в Росії, заборонено,т– заявили в Росздравнадзорі.

До слова, росіяни сумніваються в ефективності вакцини. Понад 60% жителів країни не планують вакцинуватися вітчизняним препаратом. Не є впевненими у "Спутнику V" навіть його розробники. Російські експерти декілька разів то знижували, то підіймали фіксований рівень ефективності вакцини.

Що відомо про вакцину від Pfizer та BioNTech

Ефективність вакцини під час клінічних випробувань становила 95%. Рівень ефективності зберігався таким же навіть серед людей старше 75 років.

Вакцина від цих компаній називається Comirnaty. Це двокомпонентний препарат, який вводять в руку двічі з інтервалом щонайменше 21 день.

Найпоширеніші побічні ефекти при застосуванні препарату зазвичай легкої або середньої важкості й минають за декілька днів. Найчастіше це: біль та набряк у місці ін’єкції, втома, головний біль, біль у м’язах та суглобах, озноб та лихоманка.

Вакцина від Pfizer та BioNTech 11 грудня отримала дозвіл на екстрене використання від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA).

21 грудня Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило препарат та рекомендувала його використання в країнах ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус на Волині: за добу у Любешівському районі - жодного хворого

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити