image
 |  9 15 Серпня 2023 | 17:14

В РПЦ готові прийняти монахів УПЦ (МП) на території росії

11 серпня заступник очільника синодального відділу РПЦ по взаємодії Церкви із суспільством Вахтанг Кіпшидзе дав інтерв’ю російському виданню “NEWS.ru”. Серед заяв в дусі російської пропаганди та скарг на “гоніння” на УПЦ (МП) він зробив й заяву про майбутнє монахів Києво-Печерської лаври.

Про це пише df.news.

Так, функціонер РПЦ повідомив, що вони готові прийняти монахів на території РФ та розселити їх у свої монастирі. Проте, на його думку, такий сценарій є крайнім. А найбільш правильно було би, якби монахи “не почували себе чужими у своїй країні”.

Також Кіпшидзе заявив, що можливий сценарій приєднання УПЦ (МП) до ПЦУ є страшнішим, аніж зруйнування кафедрального собору Одеси.

Варто зазначити, що в релігійній ситуації в Україні вже були поодинокі випадки обміну священників-колаборантів на українських військових у разі їхнього засудження та бажання покинути країну. Також деякі священники та єпископи УПЦ (МП) самостійно втекли до Росії через свою антиукраїнську політичну позиції. Проте ніхто із них не був покараний Синодом. Вони продовжують вважатися єпископами на спокої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони знищили 16 із 28 запущених по Україні ракет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити