image
 |  0 26 Січня 2020 | 22:26

В селі на Іваничівщині прихожани ПЦУ зняли замки з храму і відслужили перше богослужіння

26 січня мешканці села Мишів Іваничівського району, які є прихожанами ПЦУ, зняли замки на опечатаному раніше храмі. Вперше у церкві провів службу священник ПЦУ Василь Мавдрик.

Обійшлося без конфліктів, не дивлячись на те, що під храмом зібралося чимало представників ПЦУ і УПЦ, – про це пише ІА «Конкурент» із посиланням на «БУГ».

Виданню в Іваничівському відділенні поліції повідомили, що аби забезпечити охорону публічного порядку, було залучено «достатню кількість сил і засобів».

«Поліція забезпечила охорону публічного порядку. Залучила достатню кількість сил і засобів. Практичну допомогу надало Головне управління Національної поліції у Волинській області. Представники ПЦУ зайшли в церкву, зрізали замок. Даний факт зареєстрували, забезпечили охорону публічного порядку», – розповів «БУГу» т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк.

Після проведення богослужіння 26 січня, поліція знову повісила замки на двері храму.

Представники ПЦУ повідомили «БУГу», що святкові богослужіння на Різдво та Водохреща проводили під храмом, не дивлячись на те, що документи на храм – у їхньої громади.

Нагадаємо, 30 листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян, після яких поліція опечатала храм, адже люди не могли поділити храм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани просять обміняти скандальну прибудинкову ділянку, на якій хочуть збудувати церкву (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити