image
 |  22 12 Березня 2020 | 23:11

В стінах Луцького колегіуму є приховані тунелі, – депутат

Найближчим часом для лучан відкриються нові туристичні локації в приміщенні колегіуму. Адже в півтораметрових стінах колегіуму знаходяться недосліджені до нашого часу тунелі. 

Про це у себе на сторінці в мережі Фейсбук повідомив депутат Луцькради від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан.

Під час проведення реставраційних робіт відкрили для приміщення башень, які в давнину використовувались, як оборонні. В півтораметрових стінах колегіуму проглядаються проходи, які очевидно сполучали ці вежі ходами.

Таким чином, окрім підземель у майбутньому для туристів можуть відкритися ці ходи та вежі. Для цього потрібно щоб до дослідницької роботи долучились історики та науковці. Потенціал колегуму досить великий і цікавий, як ще одна величезна туристична локація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

«Друзі, найближчим часом для багатьох з вас відкриються нові локації. Очевидно, що свого часу південно-західні стіни колегіуму відігравали роль оборонної фортеці. З мурів виступають 5 масивних ризалітів з карнизами та трикутним фронтонами.Всередині цих веж є ряд вікон, також лишилися сліди спіральної драбини. В самій стіні колегіуму проглядаються коридори, очевидно, що вони сполучені ходами. Ці всі моменти дуже цікаві для дослідження краєзнавцям та історикам.Сьогодні, історична частина міста досі приховує багато загадок, які чекають свого часу та відкриття», - йдеться у дописі депутата Андрія Білана.

   

Керівництво Волинського коледжу Національного університету харчових технологій в майбутньому планує організувати для туристів та лучан екскурсії підземеллями колишнього колегіуму. Нині такі екскурсії проводяться в приміщенні навчального закладу.

Після реставрації вежі Чорторийських відкриється ще одна туристична локація. Зокрема, зі слів Ігоря Корчука, у планах є облаштувати оглядову панораму з виглядом на старе місто.

   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ретрофото «Старого міста» 60 років тому

Відкрити для туристів підземелля колишнього колегіуму та монастиря єзуїтів планують наприкінці літа 2020 року, над якими зараз розташовується Волинський коледж Національного університету харчових технологій.

Крім того, до кінця 2020 року передбачено здійснити капітальний ремонт вулиці Драгоманова із відновленням дорожнього покриття з натурального каменю. Капітального ремонту зазнає і вулиця Кафедральна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити