image
 |  0 21 Березня 2018 | 18:44

В Україні можуть обмежити висотність забудови в населених пунктах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує обмежити висотність забудови території в населених пунктах.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає прес-служба міністерства.
"Ми вводимо нові лінії обмеження містобудівної діяльності, зокрема "блакитні лінії", які будуть регулювати обмеження забудови по висоті в населених пунктах - це вирішить проблему хаотичної забудови по висотності і сприятиме гармонізації міського простору", - повідомив заступник міністра.
"На сьогодні діючі норми встановлюють лише обмеження існуючих та запроектованих вулиць і доріг. Це так звані "червоні лінії", що позначають землі загального користування, призначені для прокладки комунікацій, благоустрою вулиць і т.д., а також "лінії регулювання забудови" - розташування будівель. Обмеження висотності у нас відсутнє", - пояснив Парцхаладзе.

За його словами, оновлені норми будуть затверджені найближчим часом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити