image
 |  0 12 Січня 2018 | 10:02

В Україні набрав чинності новий перелік обтяжуючих обставин при злочинах

Сьогодні, 12 січня 2018 року в Україні набрав чинності новий перелік обтяжуючих обставин при вчиненні злочинів.
Про це 12 січня 2018 року повідомляє сайт «РБК-Україна».
Відповідні норми закону № 2227-VIII про протидію домашньому насильству та насильству щодо жінок напередодні було опубліковано в «Голосі України».
Зокрема, з 12 січня в Україні злочини вчинені на ґрунті статевої належності або в присутності дитини мають обтяжуючі обставини. Крім того, до таких належать злочини проти осіб з особливими потребами, які страждають психічними розладами або з вадами розумового розвитку.
Зазначимо, згідно з документом, злочини щодо члена родини, колишнього чоловіка або дружини, а також проти близької особи теж мають обтяжуючі обставини.
Нагадаємо, 4 січня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон про протидію домашньому насильству. Документ спрямовано на узгодження положень чинного законодавства України у сфері протидії домашньому насильству та насильству щодо жінок, а також адаптації його до європейських стандартів, які забезпечують підготовку бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити