image
 |  2 26 Січня 2018 | 19:04

В Україні варто ввести відповідальність за заперечення факту польської окупації, - Вітів

Депутат Волинської обласної ради та керівник ВО «Свобода» на Волині Анатолій Вітів вважає, що забороною «бандерівської ідеології» поляки заперечують право українців на власну державу.
Про це він пише у себе на сторінці в мережі Фейсбук.
«Польський Сейм проголосував за закон, що забороняє «бандерівську ідеологію». Тепер за заперечення міфічних «злочинів бандерівців» збираються запровадити кримінальну відповідальність. В той час, як Україна чотири роки воює з Росією, польська влада із величезним ентузіазмом допомагає Кремлю в його прагненнях знищити нашу державу.
Безумовно, це не ексцес чи позиція якогось конкретного політика або політичної сили. Це системна державна політика, відродження польського недоімперіалізму. Тобто, тепер, якщо ви не згодні з польською політикою, направленою упослідження та приниження українців та оббріхування борців за Незалежність України - ви злочинець. Бо за забороною «бандерівської ідеології» криється не менше і не більше як заперечення права українців на боротьбу за незалежність. Права мати власну державу, незалежну, в тому числі, від Польщі.
В цьому контексті дії єдино адекватною відповіддю на безглузді дії поляків мало б стати ухвалення Україною закону про відповідальність за заперечення злочинів Армії крайової та Армії людової проти українців та факту окупації українських земель Польщею.
Натомість українська влада знову запхала голову в пісок і, судячи з усього, з усім погоджується. Мабуть в Клімкіна не вистачає часу реагувати на такі ляпаси, адже він в першу чергу поспішає здавати мовні права українців угорцям та румунам.
В української влади нема стратегії стосунків з поляками. Вона не хоче захищати країну від цієї ідеологічної війни, яку розгорнула Варшава. Керівництву держави Україна не потрібна і воно залишить її Путіну як тільки витисне з неї решту ресурсів», - коментує політик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити