image
 |  2 20 Березня 2018 | 06:31

В Україні хочуть заборонити продавати домашню свинину і яловичину

З 1 січня 2020 року в Україні може бути введена заборона на забій худоби на несертифікованих бійнях.
Про це 20 березня 2018 року повідомляє сайт «24 канал».
Таке м'ясо можна буде використовувати виключно для власних потреб.
Відповідні зміни вносить законопроект №7489, який Головне науково-експертне управління Верховної Ради рекомендувало схвалити в першому читанні.
Зазначається, що продавати таке м’ясо на ринках навіть в невеликих обсягах можуть назавжди заборонити.
Проте наразі обмежувальні заходи не такі суворі до домашніх господарств. Аж до 2025 року закон «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» дозволяє їм реалізовувати без обмежень м'ясо копитних тварин, забитих в кількості до 3-х голів на день. А з 2025 року продавати такий продукт дозволено на ринках, розташованих в радіусі 50 кілометрів від місць забою.
Всі ці послаблення і пропонують усунути автори законопроекту №7489. Таким чином, невеликим домашнім господарствам залишиться 2 варіанти: везти тварину на сертифіковану бійню або використовувати м'ясо для власних потреб.
Виняток залишать тільки для домашньої птиці, кролів та нутрій: їх можна буде забивати в домашніх умовах в кількості не більше 10 голів на день.
За введення цієї норми проголосував і аграрний комітет Ради – він також рекомендував депутатам прийняти пропоновані зміни.
Тим часом експерти вважають, що норма практично рівносильно геноциду домашнього тваринництва. А декларована його авторами мета – попередження поширення небезпечних недуг – не має нічого спільного зі справжніми мотивами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити