image
 |  0 23 Січня 2018 | 11:44

В Україні закрили ще один піратський сайт

Кіберполіція припинила роботу інтернет-сервісу, що транслював російські канали й містив піратський контент.
Про це 23 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини» з посиланням на прес-службу кіберполіції.
Працівники відділу протидії злочинам у сфері обороту протиправного контенту й телекомунікації департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України припинили роботу сервісу iseehd.tv, що здійснював свою діяльність протягом останніх трьох років. За час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків в особливо великих обсягах, - сказано в ньому.

Відповідно до нього, після звернення представників одного з українських телеканалів правоохоронці провели перевірку й установили, що зазначений ресурс транслював і ретранслював аудіо- і відеотвори без відповідних документів і дозволів правовласників.
Зазначається також, що здійснювалася трансляція й ретрансляція російських телеканалів, заборонених на території України.
Під час обшуків за місцем проживання адміністраторів і власників сайту й в офісному приміщенні провайдера поліцейські вилучили комп'ютерну техніку й серверне обладнання.
Техніку спрямовано в експертний центр для проведення експертиз, за результатами яких буде вирішено питання про оголошення підозри адміністраторам сайту.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу.
Як повідомляли «Українські Новини», раніше прокуратура заблокувала роботу сайту baltazar.org.ua, підозрюваного у піратстві.
Крім того, департамент кіберполіції Національної поліції припинив діяльність сайту fs.to.
Також найбільший торрент-трекер України Torrents.Net.UA закрився на невизначений термін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити