image
 |  2 29 Жовтня 2018 | 15:51

В Україні з'явиться Реєстр потенційних донорів

МОЗ України розпочало роботу над створенням Єдиної державної інформаційної системи трансплантації. У ній зберігатиметься вся необхідна інформація про потенційних донорів, реципієнтів і медзаклади, які надають послуги з трансплантації.
"Наразі найголовнішим завданням МОЗ України є закупівля послуг з розробки програмного забезпечення для ЄДІСТ та доступ до міжнародної бази живих донорів кісткового мозку. На ці потреби в бюджеті 2018 року на трансплантацію загалом передбачено понад 28 млн грн: 26 млн 378 тис на закупівлю послуг з розробки програмного забезпечення та 1,9 млн на придбання доступу до міжнародного реєстру донорів", — зазначено на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як протидіяти інфекціям


Відсутність єдиного реєстру донорів була головною перешкодою до проведення в Україні трансплантації кісткового мозку від неродинного донора. Оскільки базу нарешті створять, проблема буде вирішена й українцям більше не доведеться їхати за кордон для проходження пересадки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити