image
 |  4 28 Січня 2023 | 11:52

В Україні буде створено перші у світі ударні роти БПЛА

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ухвалив створення в Україні перших у світі ударних рот БПЛА.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу ЗСУ у Facebook.

«Формуються перші у світі ударні роти БПЛА. Створення ударних рот ухвалив на Ставці Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже відібрано військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання.

Міноборони, Генштаб та Держспецзв’язку в рамках проекту Армія дронів створили Координаційний штаб, який займатиметься проектом ударних рот, здійснюватиме ключові реформи та масштабуватиме виробництво безпілотників.

Проект Армія дронів — це комплексна програма, яка включає системну закупівлю безпілотників для українських військових, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання операторів.

Віцепрем'єр-міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров 25 січня повідомляв, що на фронті перебувають майже тисяча БПЛА з Армії дронів. За його даними, частка українських виробників у тому числі перевищує 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони уразили 13 районів зосередження ворога: на Волинському напрямку - без змін

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити