image
 |  4 1 Жовтня 2021 | 22:15

В Україні готуються випускати довічників

В Україні готуються випускати з в'язниць довічно засуджених.

Механізм їхнього дострокового звільнення парламент розгляне вже на цій сесії - до кінця року. На це сподівається омбудсмен Людмила Денісова. Тоді, за її словами, українське законодавство відповідатиме практикам Європейського суду з прав людини. Про це йдеться в матеріалі "РБК-Україна" "Запах свободи. Чому в Україні готуються випускати з в'язниць довічно засуджених".

Законодавчі зміни передбачають, що злочинець повинен підготувати план своєї реінтеграції в суспільство. І після 15 років відсидки подати до суду клопотання про скорочення терміну ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власниця ТМ «Експрес манікюр» претендує на посаду віце-прем'єра

Тоді термін може бути скорочений до 15-20 років. Виходить, що при будь-якому вдалому розвитку подій ув'язнений пробуде під вартою не менш як 30-35 років.

Правозахисники вбачають у цьому основну проблему, адже 35 років - значний термін для ув'язненого.

"У світлі рішення КСУ треба цей законопроект переробляти, тому що там немає взагалі мови про умовно-дострокове звільнення. Він значно жорсткіший, ніж це потрібно", - сказав голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити