image
 |  2 30 Липня 2020 | 14:49

В Україні майже тисяча осіб отримали статус жертв торгівлі людьми, понад 80 з них – діти

Заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов заявив, що в Україні 978 осіб офіційно отримали статус жертв торгівлі людьми, дев'ять із них – іноземці.

Про це він сказав під час виступу до Дня протидії торгівлі людьми 30 липня, - повідомляє «Суспільне».

За його словами, торгівля людьми є третьою за прибутковістю діяльністю у світі після торгівлі наркотиками та зброєю.

Лебедцов розповів, що з 2012 року міністерство соціальної політики присвоїло статус жертв торгівлі людьми 978 особам, з яких 969 - громадяни України та 9 іноземців.

«За статистикою 368 - це жінки, 519 - чоловіки, 88 - діти. Щодо видів експлуатації. Встановлено, що 461 особа постраждала від трудової експлуатації, 228 осіб - від сексуальної експлуатації, 59 осіб було втягнуто у жебракування, 9 осіб постраждали змішаної експлуатації», - розповів заступник міністра та додав, що основними країнами призначення є Росія, Україна, Польща, Туреччина, Німеччина, Італія та Китай.

Він зазначив, що відомство нині розробило зміни до закону про протидію торгівлі людьми, зокрема врегулювання питання сурогатного материнства в Україні, а також співпрацює з низкою міжнародних правозахисних організацій для допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Люблинецькій ОТГ завершили ремонт фасаду школи (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити