image
 |  0 13 Січня 2019 | 16:21

В Україні набули чинності нові правила сексу: що важливо знати, аби не потрапити у в’язницю

Поправки у Кримінальний кодекс України щодо насильства і зґвалтування набули чинності 11 січня. Неабиякий резонанс серед українців викликав пункт про “секс без розписки”.

Це нововведення може стати способом шантажу та маніпуляцій, - повідомляє OBOZREVATEL.

Розглянемо, у чому полягають нові правила, і чи можна відправитись у в’язницю за секс з чоловіком або дружиною.

Згідно з поправками, тепер в Україні потрібно мати від партнера дозвіл на секс. Суть поправок – після статевого акту будь-яка людина може написати у поліцію заяву про те, що не давала згоди. Існує ймовірність “загриміти” у в’язницю на термін від 3-ох до 5-ти років.

Саме це нововведення викликало резонанс серед народу. Незрозуміло, що таке “згода” і як її оформлювати. Мова йде про відеофіксацію, розписку, або публічну заяву в присутності свідків.

Незважаючи на нововведення, юристи вважають, що норми будуть тільки на папері. Вони потребують серйозних змін, адже за допомогою брехні стосовно іншої людини можна провести низку маніпуляцій з метою отримання вигоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «І в нас у мерії є такі люди»: Садовий обіцяв захищати геїв

Через те, що в законі чітко не прописано, що таке “згода”, кожна із сторін несе ризики підпасти під дію нововведень, адже довести згоду партнера без свідків, відеофіксації чи розписки практично неможливо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити