image
 |  0 21 Лютого 2019 | 10:44

В Україні набули чинності зміни до Конституції щодо курсу в ЄС і НАТО

У четвер, 21 лютого, набули чинності зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО.

Це сталося наступного дня після того, як закон щодо закріплення стратегічного курсу України на членство у ЄС і НАТО опублікували у газеті "Голос України". 

Згідно з пояснювальною запискою, закріплення на конституційному рівні правової визначеності курсу України на членство в ЄС і НАТО "мобілізуватиме українське суспільство і українську владу та сприятиме реформам, спрямованим на досягнення критеріїв повноправного членства в ЄС і НАТО".

Відзначається, що реалізація закону не потребуватиме додаткових видатків з бюджету та не потребує проведення всеукраїнського референдуму.

"Прийняття Закону сприятиме реалізації європейського та євроатлантичного вибору через розширення та поглиблення співробітництва України з Європейським Союзом та Організацією Північноатлантичного договору аж до набуття повноправного членства, зміцненню національної безпеки нашої держави, матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кораблі постійної протимінної групи НАТО увійшли в Чорне море

Нагадаємо:

7 лютого Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський Союз та НАТО. За прийняття законопроекту №9037 у цілому проголосували 334 депутати.

19 лютого закон підписав президент Петро Порошенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити