image
 |  144 19 Вересня 2024 | 13:31

В Україні - нові водійські посвідчення: що змінилося

Сервісні центри МВС запровадили новий зразок посвідчення водія з додатковим захистом.

Про це пише ТСН з посиланням на повідомлення начальника Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в етері телемарафоні "Єдині новини".

За його словами, нові документи мають три літери та шість цифр як захисний елемент. Це нововведення спрямоване на зменшення випадків підроблення посвідчень водія.

Рудик також підкреслив, що раніше видані посвідчення водія залишаються чинними, тому обмінювати їх необов’язково. Однак водіям потрібно оновлювати свої документи в разі закінчення терміну їх дії, зміни особистих даних або втрати посвідчення.

Для того, щоб отримати нове посвідчення або здійснити його заміну, необхідно мати документ, що підтверджує особу, а також ідентифікаційний код. Під час воєнного стану медична довідка для відновлення посвідчення не потрібна, що спрощує процедуру.

За статистикою, наданою Головним сервісним центром МВС, 2024 року в Україні було видано близько 380 тисяч водійських посвідчень, з яких майже 14 тисяч видані в електронному форматі. Це показує, що електронні документи поступово набувають популярності серед українців, сприяючи спрощенню доступу до державних послуг.

Читайте також: Основна проблема громадського транспорту Луцька - дефіцит кваліфікованих водіїв

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити