image
 |  4 9 Жовтня 2020 | 20:52

В Україні планують виготовити експериментальні ліки проти COVID-19

В Україні затвердили механізм пілотного експериментального проекту із закупівлі специфічної гіперімунної плазми крові – з антитілами до SARS-CoV-2.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Заготівля плазми буде здійснюватися для виробництва імуноглобуліну, «кий планують використовувати при лікуванні коронавірусної хвороби. Про це на брифінгу в п'ятницю, 9 жовтня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Постанова з триденним доопрацюванням була затверджена на засіданні Кабінету міністрів.

«Ми хочемо виготовляти гіперімунний імуноглобулін. Це імуноглобулін, який виготовляється з цієї плазми. Це новий лікарський препарат, клінічні випробування якого зараз проводяться в деяких країнах світу, в тому числі США», – пояснив глава МОЗ.

Він зазначив, що плазма з антитілами буде передана вітчизняним виробникам лікзасобів.

На засіданні уряду Степанов сказав, що в разі успішного проходження клінічних випробувань препарат буде використаний для лікування хворих COVID-19 у важкому стані.

«Клінічні випробування тривають у різних країнах світу. У нас закінчилися клінвипробування звичайного імуноглобуліну, який показав хороший результат. Оформляються документи в Державному експертному центрі, і ми вважаємо за необхідне йти таким шляхом», – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині запрацювали гарячі лінії для боротьби з COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити