image
 |  196 30 Грудня 2023 | 15:56

В Україні планують запровадити новий податок

Українців можуть змусити платити податки з усіх підробітків, які приносять доходи поза межами основного виду діяльності.

Йдеться навіть про нерегулярні та епізодичні роботи, зокрема репетиторство, догляд за дітьми чи літніми людьми, приготування випічки на замовлення тощо. Про це пише УНІАН.

Такі норми передбачені законопроектом, зареєстрованим у парламенті 20 жовтня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники заперечили закриття кордону для чоловіків із інвалідністю 3-ї групи

"Є законопроект, яким встановлюватиметься спеціальний режим оподаткування фізичних осіб без реєстрації фізичної особи-підприємця. Це стосується людей, які здійснюють нерегулярні послуги - наприклад, печуть вдома пляцки, здійснюють репетиторство - і отримують за це кошти. В такому випадку, згідно із законопроектом, необхідно зареєструвати відповідний рахунок, і кошти, що будуть надходити на цей рахунок, будуть оподатковуватися під 6%. Решта буде оподатковуватися за ставкою ПДФО 18%", - розповів економіст Олег Пендзин.

Законопроектом передбачається, що особа, яка отримає від своєї додаткової діяльності річний дохід менший за 153 мінімальні зарплати, сплачуватиме з нього 6% податків. Якщо ж сума доходу буде вищою, то до суми перевищення застосовуватиметься податкова ставка 18%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити