image
 |  0 19 Липня 2021 | 22:46

В Україні подовжили програму державної підтримки для бджолярів

Бджолярі України у 2020 році вперше мали можливість отримати підтримку від держави — дотації на кожну бджолосім’ю та на закупівлю маток. Цьогоріч програму було продовжено. Для того, щоб отримати фінансову допомогу, необхідно встигнути подати документи до 1 жовтня.

Про це повідомляє agronews.ua з посиланням на прес-службу департаменту агропромрозвитку Сумської ОДА.

Зазначається, що по 200 гривень на кожну бджолосім’ю можуть отримати пасічники, які утримують від 10 до 300 сімей. Тим, у кого більш ніж 300 вуликів, – видають максимальну суму підтримки 60 000 грн.

«Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2021 року № 517 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107» дещо змінено порядок використання державних коштів, виділених для підтримки бджільництва», — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Замок Любарта гуде»: юні екологи виготовили вулик із каменю у вигляді Луцького замку (ФОТО, ВІДЕО)

Для отримання дотацій за місцезнаходженням пасіки до виконавчого органу відповідної сільської, селищної міської ради (органи місцевого самоврядування) потрібно подати такі документи:

– копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

– копію рішення про державну реєстрацію потужності;

– копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком (суб’єкти господарювання);

– копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку (фізичні особи);

– копію паспорта громадянина України (фізичні особи);

– копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті) (фізичні особи);

– копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма 24-сг (річна) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);

– довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи — підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині негода наробила лиха (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити