image
 |  0 16 Січня 2019 | 18:51

В Україні пропонують запровадити обов'язкове озелення вулиць при проектуванні

Обов’язкове озеленення вулиць має покращити екологічний стан міст.

При проектуванні вулиць та доріг в Україні пропонують впровадити обов’язкове їх озеленення. Відповідні зміни до Державних будівельних норм «Вулиці та дороги населених пунктів» розробляють у Мінрегіонбуді, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Лучани скаржаться на аварійне дерево, яке може нести загрозу будинку (ФОТО)

«Це має покращити екологічний стан міст і надасть їм новий сучасний вигляд, а жителям – комфортні умови для перебування і проживання», – написав Лев Парцхаладзе.

Він зазначає, що для розробки українських ДБН вивчають досвід Німеччини, Нідерландів, Австрії та інших розвинених європейських країн. Зокрема, у німецькому Лейпцигу площі зелених насаджень диференціюють залежно від щільності забудови та норм озеленення в окремих районах міст.

Обов’язкове озеленення вулиць має покращити екологічний стан міст.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні запрацювали оновлені ДБН щодо будівництва та реконструкції вулиць та доріг, за якими ввели обов’язкове проектування велодоріжок, звуження смуг для руху транспорту тощо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити