image
 |  0 7 Серпня 2020 | 12:25

В Україні різко зросте пенсія: хто отримуватиме більше

Важливо, щоб соціальна політика була справедливою для молодих людей, які виходять на ринок праці.

Про це в інтерв’ю ІА “Вголос” сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

“Тому ми впорядковуємо солідарну пенсійну систему. І одночасно маємо підвищити пенсії для нинішніх пенсіонерів, щоб їм забезпечити гідний рівень життя. Бо сьогодні у більшості пенсіонерів, а саме 46%, пенсія 2-3 тисячі гривень. Тобто ці люди мають великий стаж, але малі пенсії через те, що у них були невисокі зарплати. Крім того, так виписано законодавством, що пенсії частини таких людей не підпадають під індексацію. Тому ми готуємо зміни.

Наприклад, цього року тим, хто старші 80 років, ми передбачили програму доплат до пенсії. Наступного року це запрацює для 75-річних. Тобто ми намагаємось навести більший порядок та справедливість щодо пенсійних виплат. Ми працюємо над тим, як впровадити другий накопичувальний рівень пенсій, бо розуміємо, що для того, щоб пенсійна система була спроможною робити нормальні пенсійні виплати, її потрібно збалансувати другим рівнем”, – пояснила міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українця в Польщі запроторили за грати за побиття сковорідкою своєї колишньої

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити