image
 |  5 29 Січня 2021 | 20:39

В Україні схвалили план вакцинації від COVID-19 на 2021 рік (ІНФОГPАФІКА)

В Україні представили Календарний план вакцинації населення у 2021 році. Щеплювати українців від коронавірусу COVID-19 мають почати вже у лютому.

Про це повідомляє «24 канал».

Цей план вже схвалила Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Її засідання під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося 29 січня.

Шмигаль підкреслив, що потрібно чітко визначити, скільки вакцини потребує Україна у 2021 році.

«Ми маємо затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації», – зауважив він.
«Усе це має бути відображене у Календарному плані на цей рік. Зокрема – хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від COVID-19», – наголосив урядовець.

Згідно з планом, найпершими зможуть вакцинуватися медики стаціонарів COVID-19 та військові у зоні ООС. За лютий – квітень мають намір зробити щепленням 367 тисячам українцям.

План вакцинації презентував головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, у МОЗ вже визначили прогнозовану кількість вакцин для закупівлі – мовиться про 15 мільйонів додаткових доз.

Крім цього, головний санітарний лікар запевнив, що Україна має достатньо можливостей, аби забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин, які вже пройшли реєстрацію.

Етапи вакцинації від COVID-19

Щеплювати українів від COVID-19 планують у 5 етапів Точний перелік та кількість людей, яких вакцинують проти коронавірусу в Україні в першу чергу . Безкоштовний доступ до вакцини пообіцяли забезпечети усім громадянам. Насамперед – людям з критичним ризиком інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський втратив контроль. Хто в Україні щепиться від СOVID-19 найшвидше?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити