image
 |  2 29 Березня 2021 | 08:32

В Україні судові засідання і розгляд позовів будуть проводити онлайн

Європейський банк реконструкції і розвитку анонсував запуск на території України пілотного проекту, якщо система виявиться ефективною, то цей досвід буде застосований в інших країнах. Йдеться про проведення судових засідань і розгляду суперечок в онлайн-режимі.

Про це повідомляє «Тoday.ua».

ЄБРР задумав в Україні відпрацювати дистанційну процедуру вирішення спорів, включаючи подачу позовів невеликої вартості - 5-10 тисяч євро і їх розгляд, а також винесення рішення дистанційно.

«Проект стартує в Україні, де 49% опитаних в Києві повідомили, що суди є основним або дуже серйозною перешкодою для діяльності їхніх компаній», - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Європейського банку.

Для реалізації пілотного проекту онлайн-судів ЄБРР планує використовувати вже накопичений раніше досвід, адаптуючи його до українських реалій. Дана концепція буде в майбутньому застосовуватися з метою забезпечення можливості відтворення в інших країнах, в які інвестує Європейський банк реконструкції і розвитку.

В ЄБРР також відзначили, що необхідність розгляду судових спорів та позовів стала особливо актуальною на тлі пандемії Ковід-19.

«Пілотний проект ЄБРР ставить за мету розробити систему, побудовану на досвіді цих країн, і зробити її доступною для країн Західних Балкан, Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії», - йдеться на сайті Європейського банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зa кaртy Укрaїни бeз Kримy – штрaф 170 тисяч: зaкoнoпрoєкт ужe в Рaдi

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити