image
 |  2 17 Травня 2020 | 20:01

В Україні вимирає риба, забруднені водойми - Всесвітній фонд дикої природи

Українська екологічна інспекція повинна займатися питаннями дотримання законодавства про водойми, яке повинно працювати за європейським зразком.

В Україні за низкою причин забруднені річки, йдеться в матеріалі керівника практики "Вода" всесвітнього фонду дикої природи (World Wide Fund for Nature - WWF) Ольги Денищик.

"Якщо говоримо про Закарпаття, наприклад, басейн Тиси, дуже красивої важливої річки, там проблемою є непрацюючі очисні споруди, зокрема ті, які були зруйновані під час повені 1998 року", - пише експерт.

Крім того, в українців не розвинена культура екологічної поведінки.

"Ще не закріпилося розуміння, що пластикові пляшки не можна кидати в воду. Угорці щорічно ловлять в Тисі велику кількість пластикових пляшок, які припливли з України. За європейським законодавством вони не можуть їх пропустити далі в Дунай. За це щороку Україна отримує чек від Угорщини. Це ганьба ", - говорить Денищик.

Крім того, через слабку екологічну політику щодо водойм, в Україні порушується природний баланс проживання риб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Травневий сніг у Польщі: фермер показав плачевні наслідки снігопаду (ФОТО, ВІДЕО)

Важко досліджувати кількість риб в водоймах ... коштів на державні дослідження практично немає. Товстолобик і білий амур, яких купують на ринках, не є українською рибою. Це риби, яких штучно запускають в річки, щоб вони росли, а потім - щоб їх виловили, пишуть автори.

"Цю практику треба змінювати. Не можна в природні водойми запускати види, які не є природними для цієї території. Необхідна програма по відновленню місць, де риба може нереститися природно", йдеться в матеріалі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити