image
 |  11 9 Вересня 2019 | 10:49

В Україні вже складено 243 протоколи на власників «євроблях»

З 22 серпня почали діяти нові штрафні санкції за порушення при переміщенні нерозмитнених транспортних засобів. З початку дії нових штрафних санкцій за порушення при переміщенні нерозмитнених транспортних засобів вже складено понад 200 протоколів. Про це повідомили в пресслужбі ДФС України, - передає dt.ua.

Також, повідомляється, що санкції зазначених правопорушень не змінилися (частина 3 статті 470 Митного кодексу України — 8500 грн, частина 3 статті 481 Митного кодексу України — штраф 17 000 грн). Так само не змінився порядок провадження в справах про порушення митних правил (після складення протоколу про порушення митних правил здійснюються процесуальні дії, виноситься постанова в справах про порушення митних правил).

Зараз у парламенті розглядається законопроект № 1030 про відстрочку штрафів на 90 днів за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України, який вніс президент Володимир Зеленський у парламент.

Читайте також: На Житомирщині моторошна ДТП: загинули чотири юнаки

Законопроект був внесений в Раду 29 серпня і на наступний день переданий на розгляд п’яти комітетам. Головним вказаний Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. Строк, протягом якого власники “євроблях” можуть розмитнити авто без штрафів, пропонується збільшити з 270 до 360 днів.

У Мінінфраструктури повідомили, що 21 серпня за підсумками наради було прийнято рішення відтермінувати введення штрафних санкцій. Незважаючи на цю заяву, 22 серпня штрафи за “євробляхи” офіційно вступили в силу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити