image
 |  2 8 Липня 2022 | 21:42

В Україні заборонили стягувати кредитні борги з військових та їхніх сімей

Парламент ухвалив законопроєкт, який пропонує звільнити військових від стягнення боргів зі споживчого кредитування на період дії військового та надзвичайного стану. У цьому законопроєкті кредиторам та колекторам пропонують заборонити стягувати борги з військових та їхніх сімей.

Про це пише Мета.

Кредиторам та колекторам хочуть заборонити стягувати борги під час військового та надзвичайного стану з:

  • військовослужбовців ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення – громадян України, які виконують військовий обов'язок за межами України, та членів їх сімей;
  • військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби та членів їх сімей, а також членів сімей загиблих, померлих або зниклих безвісти військовослужбовців;
  • військовозобов'язаних та резервістів, покликаних на навчальні та спеціальні збори, та членів їх сімей;
  • членів добровольчих формувань територіальних громад під час їхньої участі у заходах підготовки добровільних формувань територіальних громад та виконання завдань територіальної оборони України, а також його членами сім'ї, представником, спадкоємцем, поручителем або майновим поручителем, третіми особами, взаємодія з якими передбачає договір про споживача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізованим працівникам не зберігатимуть середній заробіток

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити