image
 |  2 17 Лютого 2021 | 18:40

В Україні запустили бот, якому можна поскаржитися на вирубку лісу чи інші екологічні злочини

Державна екологічна інспекція запустила телеграм-бот, якому можна повідомити про екологічні порушення.

Про це повідомляє голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Відсьогодні (17 лютого ред.) повідомити про екологічні порушення можна всього за декілька хвилин і прямо зі свого смартфона!

Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скиду промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot"", - йдеться в дописі.

За словами Мальованого, така скарга буде надходити до Держекоінспекції і буде підставою для проведення позапланової перевірки, "за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Камені-Каширському знову спіймали вантажівку з лісом (ФОТО)

"Наразі вже розроблене технічне завдання для створення електронної системи «Кабінет екологічного інспектора», що дозволить перевести документообіг у цифровий вигляд, оптимізувати робочі процеси та забезпечити відкритість діяльності ДЕІ перед громадськістю", - додає голова ДЕІ України. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити