image
 |  0 6 Червня 2022 | 12:19

В Україні зменшилася кількість прихильників Московського патріархату

Кількість прихильників ПЦУ від початку повномасштабної війни значно зросла, а вірних УПЦ МП навпаки стрімко зменшується.

Про це речник ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій розповів на 5 каналі, повідомляє Еспресо.

“Багато вірних, які ще до початку путінської агресії визнавали себе приналежними до Московського Патріархату, змінили свою позицію. Ми поки що маємо дані тільки на березень 2022 року. Ось зараз червень, я думаю, з’являться більш свіжі соціологічні дані. Але можу послатися на дослідження, зроблене в березні. А це ще до широкого розголосу, якого набули акти геноциду в Бучі та інших передмістях Києва… Послідовників Московського Патріархату в Україні зменшилося на три чверті. До 24 лютого визнавали себе прихильниками Московського патріархату, 15% наших співгромадян, а в березні лише 4%. В той час як до Православної Церкви України зголошувалися до початку нападу 38%, а в березні вже 52%”, – розповів архієпископ Євстратій.

“Тобто, порівнюючи ці цифри, можу сказати, що кількість послідовників ПЦУ була в березні у 13 разів більша, ніж прихильників Московського Патріархату. І тому й відбувається зміна юрисдикції релігійними громадами. На кінець травня ми зафіксували вже понад 400 релігійних громад, які вийшли зі складу МП і змінили юрисдикції”, – додав він.

Архієпископ Євстратій (Зоря) також нагадав, що в одному зі своїх звернень предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній сказав, що кожна російська бомба, кожен російський снаряд, ракета, що падають на українську землю, вони насправді нищать віру в “русскій мір”.

“Це ідеологія людиноненависницька, яка, власне, і виправдовує вбивства, ті акти терору й геноциду, які російська армія вчиняла і продовжує вчиняти на українській землі”, – підсумував архієпископ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити