image
 |  0 14 Квітня 2020 | 12:09

В Україні знову заборонили діяльність ринків

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко знову заборонив роботу ринків під час карантину при певних умовах.

Про це він заявив вчора, 13 квітня, в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«З завтрашнього дня моя постанова, що прописувала умови, як відкриватися ринкам, буде визнана такою, що втратила чинність», – заявив Ляшко.

За словами санітарного лікаря, дозвіл на роботу ринків було введено для того, щоб українці мали доступ до більш дешевих продуктів, ніж в магазинах.

Однак було виявлено низку порушень і зловживань, які змусили Ляшко скасувати постанову.

«Хоча було чітко прописано, коли можна відкривати, як керівництво ринку має забезпечити і відвідувачів, і працівників ринку засобами індивідуального захисту, але ми маємо шалені порушення», – стверджує санітарний лікар.

Нагадаємо, після запровадження карантину ринкам офіційно заборонили працювати. Але представники влади на місцях скаржились, що в багатьох регіонах, а особливо у невеликих населених пунктах, ринки є важливими для забезпечення населення продуктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли пенсіонери отримають додаткову 1 тисячу?

Тож 31 березня головний санітарний лікар Віктор Ляшко спеціальним розпорядженням дозволив роботу продовольчих ринків, але з низкою умов та обмежень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити