image
 |  4 31 Січня 2019 | 08:59

В українського політв'язня виявили симптоми хвороби Альцгеймера

Батько українського політв’язня в РФ Павла Гриба заявив, що у сина є симптоми хвороби Альцгеймера.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб у коментарі "Настоящее Время", - пише Українська правда.

"На аналізах, зроблених російськими медиками, український професор Василь Притула, який лікує Павла з дитинства, зробив медичний висновок щодо прогресу хвороби Павла. У нього з’явилась нова хвороба – початкова стадія цирозу печінки. Коли він вчора був у невропатолога, то лікар взагалі сказав, що там може є симптоми хвороби Альцгеймера. Дружина сказала, що лікар був у шоці через стан його здоров’я", - розповів батько політв’язня. 

Ігор Гриб нагадав, що у 2017 році перед тим, як Павла викрали, він готувався до операції. 

"Більш, ніж півтора року він перебуває за гратами, там де його били, знущалися, де є постійний психологічний тиск, де нелюдські умови перебування та ще хвороба з дитинства. Я хочу нагадати, що він інвалід з дитинства. (Все це – УП) Відповідно і призвело до такого стану здоров’я, що він просто помре, якщо зараз терміново не зробити медичну операцію", - наголосив чоловік. 

Нагадаємо: 

18 січня суд в Ростові-на-Дону проігнорував заяву Гриба про погане самопочуття і не переніс засідання, як просив українець. 

Батько Павла Ігор Гриб повідомляв, що стан здоров'я політв'язня Гриба погіршується, про що свідчать результати обстеження і що Павло практично втратив зір.

12 грудня Північнокавказький окружний військовий суд (РФ) відклав розгляд справи політв’язня Гриба через різке погіршення його здоров'я.

Павла Гриба викрали росіяни 24 серпня 2017 року на території Білорусі. За версією звинувачення, Гриб під тиском Стефана Капіноса схиляв російську школярку Тетяну Єршову з Сочі виготовити та підірвати вибухівку.

ГПУ склала повідомлення про підозру російському слідчому, який фізичним та психологічним тиском примусив українця звести на себе наклеп. У грудні 2018 року Інтерпол за запитом РФ оголосив у розшук 20-річного громадянина України Стефана Капіноса, який є фігурантом справи Гриба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Били по ногах і в живіт, знімали це на відео», - український політв'язень про своє затримання в Білорусі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити