image
 |  5 18 Листопада 2020 | 20:38

В українському підручнику з хімії порекомендували лікувати рак содою

У підручнику з хімії для 9-х класів української школи написано, що сода має профілактичні та лікувальні властивості при онкозахворюваннях.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це розповіла в Facebook Інна Доміна. Автор підручника послався на інформацію з сайту для пенсіонерів.

У рубриці «Цікаво знати» в підручнику розказано про корисні властивості харчової соди. Зокрема вказується, що водний розчин соди рекомендовано пити для профілактики і лікування онкозахворювань, пом'якшення кашлю при застуді.

«Мені дійсно подобається підручник з хімії для 9 класу Савчин М.М. – доступно і структуровано представлений базовий матеріал. Але що ж нам робити з науковістю шкільних підручників? Коли вже нарешті в підручниках будуть подаватися новини сучасної науки, а не тренди нетрадиційної медицини з сайту Асоціації пенсіонерів?!» – написала Доміна.

Користувачі в мережі знайшли і інші сумнівні твердження в цьому ж підручнику.

Так Кароліна Айрапетян в Facebook написала про спиртові компреси при простудних захворюваннях і застосуванні фітотерапевтичного препарату Уролесан при лікуванні сечокам'яної хвороби.

«Підручник з хімії Савчин М. М. рекомендує дев'ятикласникам і дев'ятикласницям:
лікувати онкологію і вибілювати зуби харчовою содою, спираючись на сайт Української асоціації пенсіонерів;
спиртовой компрес при простудних захворюваннях (не спираючись навіть на українську асоціацію алкоголізму і синдром відміни);
лікувати сечокам'яну хворобу недоказовою фітотерапією – Уролесаном (складається з моркви дикої, шишок хмелю, материнки, етанолу 96%, олії м'яти перцевої, олії ялиці сибірської)», – написала Айрапетян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінтвейн для третьокласників: директор школи через завдання у підручнику звернувся до МОН

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити