image
 |  5 13 Липня 2023 | 08:49

В Україну повернули 19 тіл військових, які загинули у російському полоні

Україні вдалося повернути тіла 19 військових, які загинули під час перебування у російському полоні. Про це під час круглого столу заявив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Про це пише Вечірній Київ.

«Хочу такі прикрі приклади навести, коли людина перебуває в полоні, ми бачимо (на відео — ред.). І 19 тіл я привіз, вони загинули в полоні. Ще чотири привезу найближчими днями. Це ті, хто був у полоні та загинув. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути», — зазначив Олег Котенко.

Також він розповів, що у реєстрі зниклих безвісти, який відкрили на початку травня, вже налічується 24 тисячі людей.

Понад 8 тисяч осіб знайшли, з яких 60% — живі та перебувають у полоні. Крім того, є інформація майже про 8 тисяч осіб, про яких відомо можливе їхнє місце перебування або місце загибелі.

Водночас на сьогодні немає жодної інформації про приблизно сім тисяч зниклих безвісти.

Нещодавно Україні вдалося повернути з російського полону ще 43 захисників, двох цивільних і двох викрадених рф дітей. Загалом Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими організував 46 обмінів та повернув додому 2531 людину, серед них 139 цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина надасть Україні додаткові установки Patriot і ракети

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити