image
 |  167 26 Квітня 2024 | 15:17

В Україну повернули тіла 140 полеглих захисників

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули тіла ще 140 полеглих захисників.

Після ідентифікації їх передадуть родинам для гідного поховання. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося репатріювати 112 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 воїнів, полеглих на Луганському напрямку, п′ять тіл оборонців з Сумського напрямку, два полеглих воїна із Запорізького та одного із Херсонського напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинула журналістка і редакторка Алла Пушкарчук

"Полеглих повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об'єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України. Окрема подяка за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста", - йдеться у повідомленні.

У Координаційному штабі також зазначили, що Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити