image
 |  175 29 Серпня 2024 | 19:37

В "Укренерго" прокоментували, якою буде зима для українців

"Укренерго" вважає песимістичним сценарій можливої катастрофи, пов'язаної з відсутністю електроенергії взимку, але легкою зима не буде.

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький в інтерв'ю BBC, записане до масованої атаки РФ 26 серпня, пише  "ВолиньUA".

"У нас величезний досвід, його немає ні в кого більше. Тому катастрофи, я впевнений, ми не допустимо. Ми набагато краще готові до зими 2024-2025 років з точки зору транспортної мережі "Укренерго", ніж у 2022-2023 роках", - сказав він.

Водночас Кудрицький додав, що зима не мине без складнощів.

"Можуть бути складнощі. Про це треба теж чесно говорити. Легкої прогулянки наступної зими точно не буде", - заявив він.

Також, голова "Укренерго" зазначив, що всі 9 ГВт, які були втрачені від ракетних атак РФ, повністю відновити до зими неможливо.

"Тобто ми будемо все одно оперувати певним зниженим обсягом генерації, порівняно з ситуацією, наприклад, лютого 2024 року", - підсумував очільник енергокомпанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок ДТП загинув головний енергетик КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити