image
 |  4 10 Вересня 2019 | 17:51

В «Укрзалізниці» замість модернізації галузі – «реформа стаканів», - Микола Федік

В «Укрзалізниці» розпочали «реформу стаканів», замість впровадження швидкісного пасажирського руху та покращення залізничної інфраструктури.

Про це пише у соціальній мережі Фейсбук депутат Луцької міської ради, голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

Директор компанії «Укрзалізниця» Євген Кравцов заявив про те, що планують провести заміну стаканів у пасажирських вагонах. Така новація чудово підходить для імітації бурхливої діяльності посадової особи з зарплатою у 600 тисяч гривень на місяць. Замість того, щоб нарешті розпочати якісні зміни у роботі «Укрзалізниці».

«В «Укрзалізниці» анонсували чергову потужну реформу. Ні, мова не йде про швидкісні локомотиви, заміну старих вагонів на нові з клімат-контролем чи електрифікацію неелектрифікованих ділянок колії. Директор компанії Євген Кравцов оголосив про реформу стаканів: заміну металевих підстаканників на паперові і скляні стакани. Звісно, така новація чудово підходить для імітації бурхливої діяльності посадової особи з зарплатою у 600 тисяч гривень на місяць. Але хотілось би нарешті побачити якісні зміни у роботі «Укрзалізниці», - пише Микола Федік.

Політик заявляє, що багато лучан турбує відсутність якісного залізничного сполучення обласного центру Волині з Києвом чи іншими містами України.

«Мене, як і багатьох лучан, дуже турбує відсутність якісного залізничного сполучення обласного центру Волині. З Києвом Луцьк з'єднує лише один потяг, квитки на який придбати іноді нереально. Про Інтерсіті до Луцька керівництво «Укрзалізниці» навіть і не думає. За останні роки навпаки намітилася тенденція до занепаду вже існуючої системи пасажирських перевезень. Рейковий потяг до Львова безнадійно зламався і його не можуть поремонтувати ще з початку року. Дизелі зі швидкістю черепахи їдуть до Львова лише три дні на тиждень і перебувають в дорозі чотири години. Скоротили кількість електричок до Ковеля та Рівного. Питання електрифікації колії Луцьк - Львів, що могло б значно прискорити рух цією ділянкою залізниці, теж ніхто не піднімає», - продовжує політик.

Читайте також: З українських поїздів хочуть прибрати легендарні стакани

«Так виглядає, що у концептуальній реформі «Укрзалізниці» не зацікавлена ні минула, ні теперішня влада. Зате у імітації реформ зацікавлені всі», - наголошує депутат Луцької міської ради Микола Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити