image
 |  2 14 Вересня 2018 | 12:39

В УПЦ КП розповіли, кому належать Лаври

Прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) заявив, що лаври після отримання автокефальної церкви в Україні залишаться у власності держави.
Ще на початку 2000-х років вирішили , що передадуть лаври у власність держави як заповідники. Тепер права на них передали в Міністерство культури, - пише "Українська правда".
"В Україні немає жодного храму Московського патріархату. Жодного квадратного міліметра власності Московського патріархату або Української православної церкви, як вони себе називають, немає. І Київського патріархату немає. І католицької церкви", - заявив архієпископ.

Він пояснив, що подібне відбувається з простої причини – українське законодавство визнає таке право тільки за релігійними громадами, парафіями, монастирями, братствами, місіями, керівними церквами, а не за церквою в цілому.
"Церква в цілому не має статусу юридичної особи... Всі майнові права на церкви можна класифікувати за трьома категоріями: право власності, право користування та право оренди. Лаври не є винятком. Всі лаври є державною власністю", - додав священнослужитель.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити