image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 06:29

В УПЦ МП - істерика: пропонують відлучити від церкви Вселенського Патріарха

Таку пропозицію російському інформагентству ТАСС висловив речник УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря).
Таку думку російському інформагентству ТАСС озвучив речник УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря), - повідомляє Цензор.НЕТ.
Рішення Константинополя про зняття анафеми з глави Української православної церкви Київського патріархату патріарха Філарета і глави Української автокефальної православної церкви патріарха Макарія є "абсолютно неправовим".

За словами Климента, за це самого Вселенського патріарха Варфоломія слід покарати анафемою.


"Це рішення абсолютно неканонічне, тому що ця територія не належить Константинопольському патріархату, то яким чином він може знімати анафеми? Він не має на це ніякого канонічного права. Думаю, що за такі дії на патріарха Варфоломія треба накласти анафему", - сказав речник УПЦ МП.

Архієпископ Климент підкреслив, що УПЦ МП не визнає рішення Константинопольського патріархату про надання Україні автокефалії.
"Ми ці дії не визнаємо і розцінюємо їх як дії, спрямовані на розкол православ'я в Україні", - зазначив він.

Климент заявив, Українська православна церква Московського патріархату не дасть своєї згоди на об'єднання з іншими церквами.
За його словами, Московський патріархат "точно не піде на таке об'єднання". Він додав, що не дуже вірить "в технічне об'єднання Київського патріархату з іншою неканонічною Українською автокефальною церквою на чолі з [патріархом] Макарієм".
Нагадаємо, що 11 жовтня стало відомо, що Синод Вселенського патріархату відновив у канонічному сані Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.Патріарх УПЦ КП повідомив, що зняття з нього анафеми Константинополем відкрило можливість до об'єднання Київського патріархату з архієреями Московського патріархату, які цього захочуть.
Російська православна церква в 1997 році наклала анафему на патріарха УПЦ КП Філарета (Денисенка). У 1992 році Московська патріархія позбавила його сану митрополита, звинувативши в розкольництві.
Також РПЦ не визнавала УАПЦ, яку з 2015 року очолює митрополит Макарій (Малетич).
Триденний синод Вселенського патріархату розпочався 9 жовтня в Стамбулі. Засідання відбулося в закритому режимі.
11 жовтня в Стамбулі митрополит Гальський Еммануїл заявив, що Синод Вселенського патріархату ухвалив низку рішень, що стосуються автокефалії Української православної церкви.
"Вселенський патріархат продовжує процедуру надання Томосу Українській церкві. Друге: відновити Ставропігію Вселенського патріархату в Києві, одну з багатьох ставропігій в Україні, що існували тут завжди", - сказав він.

За словами президента України Петра Порошенка, рішення Вселенського патріархату про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви розвіяло "імперські ілюзії" Росії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська церква більше не матиме права називатись українською, – Філарет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити