image
 |  0 18 Вересня 2018 | 10:58

В УПЦ МП лякають розколом суспільства у випадку отримання томосу

Надання українській церкві томосу про автокефалію та початок створення єдиної церкви в Україні може призвести до масштабного "розколу українського суспільства".
Про це заявив керівник справами Української православної церкви Московського патріархату митрополит Антоній.
"Ці дії можуть призвести до розколу українського суспільства, і найближчими роками або століттями треба буде відкинути думки про єдину церкву - саме це нас зараз хвилює найбільше. Існування двох церковних юрисдикцій розріже тіло нашого суспільства дуже глибоко, і я не уявляю, як потім його зцілювати. Звичайно, це призведе і до розколу в усьому православному світі", - розповів священик у своєму інтерв'ю РБК.

Також він зазначив, що від "єресі та розколу ніхто не застрахований", якщо не жити соборно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9-11 жовтня маємо отримати томос, – Філарет


"У церковній історії бували випадки, коли великі патріархи ставали єресіархами та розкольниками. Церква живе своєю повнотою. Єпископат діє не так, як хоче сам, або має від когось завдання, а відчуваючи, чим живуть люди. Люди для нас не електорат, як у політиків, у нас - народ Божий", - підкреслив митрополит Антоній.

7 вересня Вселенський патріархат призначив своїх екзархів (представників), які будуть представляти Константинополь у Києві, - архієпископа Даніеля Памфилона зі Сполучених Штатів та єпископа Іларіона з Едмонтона, Канада. РПЦ відреагувала на призначення представників Константинополя в Україні та назвавши це "безпрецедентним і грубим вторгненням на свою територію". Після цього священний синод РПЦ на екстреному засіданні в п'ятницю, 14 вересня, вирішив припинити участь церкви у роботі структур під головуванням Константинопольського патріархату, а своїм вірянам заборонив згадувати патріарха в молитві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити