image
 |  130 18 Січня 2024 | 13:19

В уряді Болгарії пояснили, чому досі не відправили Україні обіцяні 100 БТР

Відправлення 100 бронетранспортерів зі складів болгарського міністерства внутрішніх справ Україні, про яке країни домовилися минулого року, досі не почалось.

На засіданні парламентського комітету з питань оборони міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив, що логістична частина поставлення Україні БТР уже зрозуміла, однак це дуже серйозна операція. 

Про це пише БНР.

"Вже зрозуміло, хто їх буде завантажувати, куди вони поїдуть. Це, знову ж таки, дуже серйозна логістична операція. Ми також знаємо суму, яка необхідна для транспортування", - зазначив він.

Міністр оборони запевнив, що для бюджету Болгарії ця сума була б посильною.

"Але спочатку ми спробуємо варіант у форматі "Рамштайн" - чи не скаже хтось із наших інших союзників: "А, це дуже гарна ідея, я оплачу транспорт", - додав він.

Голова болгарського Міноборони запевнив: якщо союзники на "Рамштайн" не зголосяться оплатити відправлення БТР, "будуть шукати інші варіанти", включно через окреме рішення болгарського парламенту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити