image
 |  2 9 Травня 2021 | 17:33

Услід за Польщею і Сеpбією: американцям будуть «доплачувати» за отримання щеплення

Через те, що «популярність» вакцинації проти коронавірусу в США починає падати, влада країни намагається заохотити громадян робити щеплення.

Про це повідомляє «Дзеpкало Тижня» з посиланням на Associated Press.

Щоб вакцинувати якомога більше людей від коронавірусу, в США вигадали різні «бонуси» для отримання щеплень.

Щоб досягти колективного імунітету проти коронавірусу, Америка повинна вакцинувати приблизно 70% усього населення. Адміністрація президента США Джо Байдена розраховувала зробити це до 4 липня, але попит на вакцинацію в США почав знижуватися.

Багато штатів вже відмовляються від нових доз вакцин, які вони повинні отримати наступного тижня.

Джо Байден заявив, що федеральні чиновники мають розширювати мобільні пункти вакцинації і проводити «освітні кампанії». Також влада рекламувала програми стимулювання, такі як знижки в продуктових магазинах для людей, які отримали щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни не поспішають вакцинуватися від коронавірусу

Окремі штати запроваджують власні системи стимулювання вакцинації, зокрема, чиновники Північної Кароліни розглядають ідею платити молоді за отримання щеплення від COVID-19.

А Західна Вірджинія оголосила, що особи віком від 16 до 35 років можуть отримати право на ощадну заставу в 100 доларів, якщо зроблять щеплення. Влада Детройта розпочала програму, за якою тим, хто отримав першу дозу вакцини, будуть платити по 50 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вакцинуйся проти COVID-19 і отримай 500 злотих»: нова ініціатива в Польщі від роботодавців

Раніше повідомлялося, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) розпочало перевірку приблизно 70 мільйонів доз вакцини від компанії Johnson & Johnson.

Всі дози зроблені на заводі в Балтіморі, штат Мериленд. Вони призначалися для вакцинації в США.

На початку квітня на заводі знайшли одну партію вакцини, яка не відповідала стандартам. Працівники заводу змішали інгредієнти для Johnson & Johnson з інгредієнтами вакцини AstraZeneca і зіпсували 15 мільйонів доз. Зараз FDA засумнівалася в якості 70 млн доз Johnson & Johnson, вироблених в той самий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 26 євро: Сербія виплатить своїм громадянам «премію за щеплення»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити