image
 |  0 12 Липня 2018 | 09:31

В УЗ вимагали хабарі за прискорену подачу вантажних вагонів, - прокуратура

За процесуального керівництва військової прокуратури на хабарництві викрито посадовців структурного підрозділу ПАТ «Укрзалізниця».



Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.
«На Дніпропетровщині за процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області припинено злочинну діяльність заступника начальника вагонного депо та начальника пункту технічного обслуговування СП «Вагонне депо Кам'янське» філії «Придніпровська залізниця» приватного акціонерного товариства «Укрзалізниця», - йдеться у повідомленні.
Установлено, що посадовці упродовж кількох місяців вимагали від громадян неправомірну вигоду за прискорену подачу вагонів для перевезення вантажів та безперешкодне приймання завантажених вагонів.
Зазначається, що 11 липня під час одержання чергових частин обумовленої суми хабара в розмірі 16 500 грн та 11 500 грн відповідно обох посадовців затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Загалом з травня поточного року вищевказані посадовці намагалися покращити своє матеріальне становище на 51 500 гривень.
Наразі тривають невідкладні слідчі дії.
Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону затриманим особам готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом відділення спеціальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити