image
 |  0 22 Вересня 2020 | 10:26

ВАКС арештував «слугу народу» нардепа Юрченка з правом застави

Розмір застави становить 3,1 млн гривень.

Про це повідомляє «Тиждень».

Вищий антикорупційний суд 21 вересня обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Юрченко у вигляді арешту. Однак суд надав можливість звільнення під заставу в розмірі 3,1 млн гривень.

У разі внесення застави, Юрченко зобов'яжуть бути за першим викликом, не виходити з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання.

Також він повинен утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним - його неофіційним помічником Іваном Фіщенко та іншими особами щодо обставин справи.

Крім того, Юрченко повинен буде здати на зберігання закордонного паспорта і носити електронний браслет.

Нагадаємо, Юрченка підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у великому розмірі, а також у підбуренні до надання неправомірної вигоди службовій особі, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України). Підозру Юрченку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова 17 вересня.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотали у Вищому антикорупційному суді про арешт Юрченка з можливістю внесення 6,5 млн грн застави.

Крім того, нардепа виключили з фракції «Слуга народу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга народу» Верещук відвідувала антиукраїнський захід у Москві після початку російської агресії (ФОТОФАКТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити