image
 |  2 29 Січня 2021 | 09:03

Вакцина від коронавірусу Novavax показала майже 90% ефективність

Вакцина від коронавірусу американської компанії Novavax пройшла фінальну стадію клінічних випробувань і показала ефективність на 89,3%.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Тепер препарат, розроблений на основі білків, готовий до масового використання, йдеться на сайті компанії. Novavax подала документи на реєстрацію вакцини.

Зазначається, що третя фаза випробувань Novavax проходила у Великобританії. Дію препарату вивчили також на новому штамі коронавірусу.

Згідно з результатами дослідження, вакцина на 95,6% ефективна проти COVID-19 і на 85,6% проти мутованого «британського» вірусу. Водночас проти штаму коронавірусу з Південної Африки Novavax показала ефективність всього на 49,4%.

У випробуваннях взяли участь понад 15 тисяч осіб у віці від 18 до 84 років, 27% учасників були старші за 65 років.

Перевагою препарату є те, що він залишається стабільним за температури від 2 до 8 °C, і тому не вимагає спеціального холодового ланцюга для зберігання й транспортування, який необхідний для вакцини BioNTech/Pfizer.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше:

американський розробник вакцин Novavax запустив фінальну стадію клінічних випробувань свого препарату проти COVID-19.

У межах програми Operation Warp Speed компанія отримала грант у розмірі 1,6 млрд доларів.

У першому півріччі 2021 року Україна отримає 8 млн доз вакцин проти коронавірусу завдяки COVAX. Серед них препарати від AstraZeneca, Novavax, Pfizer і Moderna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ заявила про ймовірність нової пандемії через вірус Nipah

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити