image
 |  2 25 Серпня 2021 | 16:59

Вакциновані українці можуть мати привілеї

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко припускає, що люди із сертифікатами вакцинації проти коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну.

"Запроваджуватимемо карантинні обмеження. Але для певних галузей економіки вони дозволять працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки.

Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і відвідувачі показуватимуть Covid-сертифікат. І таких сфер багато. У Франції та Німеччині сьогодні опрацьовують різні варіанти.

Нам буде простіше. Ми можемо брати досвід країн ЄС і США - подивитися, що спрацьовує, що ні, щоб обрати оптимальний варіант", - цитує Ляшка "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позорище, дно, запроданець, - реакція лучан на звання Заслуженого артиста Монатика (ФОТО)

Влада стимулюватиме певні сфери життя до вакцинації. Але громадянам потрібно потурбуватися про себе й рідних - і вакцинуватися, особливо напередодні осені.

Щодо темпів імунізації Ляшко сказав, що європейські країни в пік вакцинації виходили чотири місяці, після чого ще два - три місяці трималися на "плато". А Україна в червні почала активно нарощувати темп імунізації і зараз вийшла на 1 млн щеплень на тиждень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити