image
 |  2 21 Січня 2020 | 22:46

Вандалізм на могилі УПА – спроба посварити Варшаву з Києвом, – МЗС Польщі

Провокація на могилі УПА на горі Монастир поблизу польсько-українського кордону є спробою посварити Польщу з Україною. Відповідні служби займуться розслідуванням цього інциденту.

Про це повідомляє «Укpінфоpм» із посиланням на Twitter МЗС Польщі.

«У світлі останніх спроб посварити народи Європи на історичному ґрунті, ми бачимо чергові дії, що мають на меті поставити під сумнів добросусідські відносини, цього разу з Україною. Ми з жалем сприймаємо черговий провокаційний інцидент у Монастирі. Відповідні польські служби займуться цією справою», - йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

Як відомо, напередодні посольство України в Польщі поінформувало МЗС РП про факт зникнення меморіальної таблиці з могили УПА на горі Монастир. Посол України в РП в коментарі агентству підкреслив, що українська сторона засуджує будь-який акт вандалізму над українськими місцями пам’яті в Польщі, польськими - в Україні чи будь-якими іншими.

Дипломат звернув увагу, що про відновлення меморіальної таблиці на горі Монастир українська сторона веде переговори з польською і сподівається, що двосторонні переговори, які є результатом домовленостей на найвищому рівні, будуть результативними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі знищили меморіальну дошку на могилі воїнів УПА (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити